Nynäs i Skälleröd Tanum

Strax norr om Tanumshede vid Björnnäsvägen på fd E6 (Riksväg 2) ligger denna gamla Nynäsmack. Bensin slutade nog säljas här redan på 70-talet, med byggnaderna står ännu kvar. Dessa bilder är från 2009-09-01.











På Googlemaps visas bilden då det ännu var full trafik på denna sträckning, sedan början på 2012 kör man på motorvägen längre österut.


Kommentarer

  1. Härligt nostalgisk miljö!

    SvaraRadera
  2. Härligt, precis så man vill se när man rullar förbi..sånt är guld värt=)

    SvaraRadera
  3. Den var i bruk ända tills Shell tog över Nynäs 1981!Ett år senare stängde den, då ägaren pensionerade sig vid 80 års ålder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stället heter Tannam och innehavaren hette John. Jag minns inte efternamnet... Men jag minns det eftersom jag har släkt i närheten och de talade om "John i Tannam". Jag har träffat honom men det var senast i början av 80-talet, efter att stationen lagts ned.

      Radera
    2. John Emanuelsson hette innehavaren. Men jag tror inte att det någonsin blev Shell där. Nynäs -till the bitter end! Bodde i närheten på 60- och 70-talet och tankade först min moped, sen min första bil! Och köpte GT Söndags-Tidningen så länge den fanns!

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.