Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-11-27

Mobilmacken på Rikstvåan

Den här gamla Mobilmacken ligger fint till på en lång raksträcka på gamla E6 och före det Riksväg 2. Den fina mackbyggnaden har det karaktäristiska V-taket under det i efterhand påbyggda taket som kanske gjordes då macken blev en BP-mack. Under sin verksamma tid har den också troligen varit en UnoX-mack. Bilderna är från september 2009. Info om macken välkomnas!


8 kommentarer:

 1. Fin bildserie men trist med alla nedlagda mackar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går så fort numera med en nedläggning tycker jag.

   Radera
 2. Kan ikke noen forbarme seg over denne vakre mack, får man bare revet av taket så v formen kommer fram vil Eliot Noyes sin arkitektur komme til sin rett. La oss igjen de pegasusen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också tänkt tanken om denna mack, det är inte så vanligt att se ett bevarat V-tak längre.

   Radera
 3. Hej!

  Kul sida som jag inte varit inne på förut. Nerlagda Mobilmacken ligger på Sköldungarakan norr om Ucklums samhälle. Jag tror att macken lades ner 1989-90 något år innan E6:an flyttades (1991). Jag tankade själv där -87 eller -88 med mitt UNO-X kort. Under hela 80-talet var det en UNO-X mack om jag inte minns helt fel. Jag tror att dörren är köpt beganad från en annan mack och ditsatt efter nedläggningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoj att du hittade hit!
   Jag tackar för informationen, alltid intressant med någon som har lite extra att delge.

   Radera
 4. Här köpte Clark Olofsson en röd bensindunk i plast efter ett rån,varken pengarna eller nån dunk har hittats !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en härlig kommentar. På denna plats satt han när polisen grep honom 1976: https://kulturinatur.blogspot.se/2012/01/hotell-gyllene-karven-i-herrljunga.html

   Radera