Bilverkstaden i Ardala

En fin mack och verkstadsbyggnad i Ardala strax söder om Skara. Strax till höger i bild gick förr Riksväg 6 och senare E3 fram. Numera går E20 200 meter längre till höger i bild.
Försöker man följa den äldre sträckningen av R6 och E3 i Skaraborg har man stora problem. Ibland går den nya vägen på den äldre och ibland som här slutar den gamla Riksvägen tvärt av. Förstår att bonden fick tillbaka lite av sin åker när man än en gång drog den nya sträckningen på hans domäner där borta snett till vänster vid de vita prickarna (bilar) i bilden.

Kommentarer

  1. En "riktig" bilverkstad skall ha ett skyltfönster!

    SvaraRadera
  2. Och i detta fanns det intressanta bilrelaterade prylar.

    SvaraRadera
  3. Detta var förr en Gulfmack. Förutom bilverkstad drev ägaren taxi- och bussåkeri. Riks 6 och sedermera E3 gick på den tiden "utanför husknuten"
    Ägaren bor fortfanande kvar på fastigheten.

    Andersson

    SvaraRadera
  4. Tack Andersson för info om att det varit en Gulfmack!

    SvaraRadera
  5. Vägen som slutar i tomma intet finns på Kilagårdens ägor. Ett jordbruksföretag som i flera generationer drivits av fam von Hofsten. Nuvarande ägare är Erik von Hofsten. Boende på gården är också mor Gunborg von Hofsten, om några månader 102 år gammal.

    Andersson

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer