Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-10-07

Jag och min termos

En gammal diabild som jag fotat av framför en glödlampa med en digitalkamera. En bild som känns som ett liv sedan.

Som bussförare på den tiden fanns det inte tid att göra på det här sättet, att sitta i lugn och ro i bussen och ta frukost vid en sjö. Men här minns jag att jag kört en skolklass till en mycket liten hamn i Bohuslän för att de skulle segla en vecka på ett skolfartyg.
På tomturen hemåt passade jag på att ta frukost här vid en havsvik.
Kanske var detta scenario så ovanligt så det var därför jag riggade upp kameran på ett säte och tog en självutlösarbild :-)

Tänker på att vi fotar väl alldeles för lite på våra arbetsplatser. Det känns väl ganska tråkigt just då när man är mitt uppe i det, men så här en 20-25 år efteråt är det faktiskt ganska skoj att se bilderna.

4 kommentarer:

 1. Och termos med Nikondekal har Tony ;-) Fotografering på arbetsplatsen är absolut ett underskattat område. Jag önskar idag att jag hade haft fler bilder från de arbetsplatser jag varit på. Skön bild!

  SvaraRadera
 2. På en SJ-termos :-)

  SvaraRadera
 3. Diafilm börjar bli lite svårt att få tag på. Känner en som använder det till ett udda projekt. Fotar gamla affärsskyltar, sen skär han ut dom och sätter dom på husmodeller på en modelljärnväg. Gör hål i fasaden och sätter en liten lampa bakom. Ser jätteläckert ut.

  SvaraRadera
 4. Ja diafilm finns snart inte kvar, Kodachrome och senast Fuji har lagt ned tillverkning och framkallning.
  Låter kreativt och häftigt det där med husmodellerna!

  SvaraRadera