Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-05-21

Nyligen i Ed

Ed är en tätort i nordvästra Dalsland, belägen mellan sjöarna Stora Le och Lilla Le samt centralort i Dals-Eds kommun, Västra Götalands län . Ed är en känd turistort sedan 1900-talets början, med naturen, rekreation och friluftsliv som främsta dragkraft. En central byggnad är ”Karl XII-stugan”, som enligt traditionen tjänat som övernattningsställe åt krigarkonungen, men som byggdes ca 50 år efter dennes död. Ed har ett gymnasium med bland annat turismledarutbildning, programmet har riksintag. Ortens namn spelar en avgörande roll i romanen Den hedervärde mördaren av Jan Guillou. Och så några dagsfärska snapshots från Ed.4 kommentarer:

 1. För ett tag sedan följde jag en blogg, där skribenten bor i Ed. Hon beskrev Ed som världens hemskaste håla. När jag tittar på dina bilder så är Ed åtminstone en vacker håla... mest tack vare bilarna;-)

  SvaraRadera
 2. Nu har jag väldigt svårt att vara så svart eller vit i omdömen om byar, samhällen och städer. Titta bara på vyn över den flera mil långa sjön. Jag tycker inte att Ed är Världens hemskaste håla. :-)

  SvaraRadera
 3. Gillar fotot med tjejerna och den fantastiska nysådda åkern bakom dem !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var min fototanke inte helt fel :-)

   Radera