Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-05-03

Grannens katt

Tror att detta är min första bild på ett husdjur som jag publicerat på en webbsida. Det är grannens katt som för det mesta gillar att spendera sin fritid på vår tomt. Med bl.a. ligga och sola sig i gräset, dricka vatten ur vår damm, ligga på vår farstubänk utanför ytterdörren då det regnar och komma och strycka sig runt benen då vi fikar i solväggen, jag hoppas "hen" jagar lite möss också emellanåt.
Att jag fotograferar "hen" beror på att jag vill testa mitt inköp av en ny begagnad telezoom (80-300mm) då jag knäckte obektivfattningen på min förra (de nyare objektiven har plastklackar) testade att limma klacken och det höll i ca ett år men nu knäcktes den igen så nu var det inte läge att limma en gång till.
Hade tur att få tag i en tidigare zoommodell som har metallfattning så nu skall det väl hålla för mindre stötar. Dessutom fick jag med en 1,4 x teleconverter, denna var påmonterad då jag tog bilden, och då blir det väl ca 420 mm som denna bild är tagen med.
När jag lyckades att på frihand hålla still på 1/160sek och bländare 5,9 på 100 iso, blev det väl ganska skarp och bra.

2 kommentarer:

  1. Är nybliven ägare till ett 80-400 mm objektiv. Inte lätt är min erfernhet och jag inser att jag måste träna. Jag tar tacksamt emot tips!

    SvaraRadera
  2. Resultatet blev alldeles utmärkt, inte helt otippat i ditt fall vill jag tillägga. Kul även med ett längre textinlägg av dig, alltid roligt att läsa om något intressant som jag inte riktigt är säker på om jag förstår;-)
    Katten är definitivt en hon förresten, det syns ju lång väg;-)

    SvaraRadera