Bergs Festplats i Berg

En festplats som byggdes 1934 av Groheds IF som än så länge håller liv i detta unika ställe, på Midsommarafton kan du gå hit och dansa. Filmen "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" spelades in här. I början på 2000-talet hade föreningen A-Bombers sina välbesökta bilträffar på festplatsen med omnejd.

Kommentarer

  1. Och tack för dasset :)
    Snygga bilder .. snygg festplats!!

    SvaraRadera
  2. Han är snabb han Josephzohn :-)

    SvaraRadera
  3. Gud så mysigt! Vi hade en snarlik dans-/festplats i utkanten av Täby. För några år sedan tyckte somliga inte att något så gammalmodigt borde vara kvar åsså eldade dom upp festplatsen. Å då kommunen uppenbarligen var av samma åsikt som morsbrännarna blev platsen aldrig återuppbyggd.

    SvaraRadera
  4. Finns en hel del sådana här pärlor. Man kan undra hur många som bevaras? Tror det blir som BP skrev för en hel av de här platserna. Nu måste jag ju ta reda på var Berg ligger :)

    SvaraRadera
  5. Trevligt bilder och beskrivning av festplatsen
    mvh micke

    SvaraRadera
  6. Stämningsfullt! Min favorit är bild nr 3 ovanifrån.

    Det finns något sådant här ställe på Ljusterö som jag nu för mitt liv inte kan komma på vad det heter. Mig veterligen används den flitigt och hålls i skick. Å andra sidan har jag inte varit där på evigheter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer