Stenkullens Hotel i Norrköping

Hotellet ligger invid E4:an 1 mil norr om Norrköping och du har kanske lagt märke till detta mystiska Hotell där det ligger 30-40 meter från motorvägen i en öppning av naturen och det verkar inte vara några större vägar som syns leda dit. Norrut gick det inte att ta någon bild men på hemväg söderut fick kameran exponera kontinuerligt då jag åkte förbi. Av ca 15 bilder blev det en som gick att använda. Bilden är alltså tagen en tidig förmiddag från bilen på motorvägen.
Huset byggdes 1858 som privatbostad och 1957 köptes huset av familjen Svensson som öppnade ett hotell. Bara något år efter kom ett brev från vägverket som meddelade att här skall den nya motorvägen fram. Marken styckades av och några mindre hus flyttades och 1965 stod E4:ans nya sträckning klar. Hotellet överlevde och på 70-talet var besökarna många och du kan än idag ta in på hotellet som ännu drivs av familjen Svensson.
Nummer 7 av Sveriges 100 märkligaste sevärdheter avbockat.

Kommentarer

  1. I ett nummer av Riksettan för några år sedan fanns ett längre reportage från Stenkullen.
    De ville ha avfarter från E4an till en nyuppförd servicestation, men Vägverket hade sagt nej...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer