Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-04-07

Grimeton radiostation ett världsarv

Den enda bevarade i sitt slag i världen. Som liten kille var jag alltid lika fascinerad av dessa stora master där jag satt i baksätet på bilen och kollade på dem genom sidorutan när vi åkte ned till Varberg på somrarna. Varje gång hopade sig frågorna om dessa master, jag kommer dock inte ihåg att vi någonsin åkte fram till Grimeton. Men så här 50 år senare svängde jag äntligen in till Grimeton radiostation. Om det alltid varit lika turistanpassat vet jag inte men det var ett väldigt fint ställe.
Grimeton's Radiostation är nummer 38 i boken Sveriges 100 märkligaste sevärdheter av Fredrik Kullberg. En trevlig och fin utflykts och resetipsbok, köp boken [här]

6 kommentarer:

 1. Där har jag varit - ganska häftig anläggning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev positivt överraskad.

   Radera
 2. Visst är det speciellt med "Grimmemasterna" som ett av mins syskon sa när vi var små.
  Nej så där turistanpasssat har det inte alltid varit. Jag har varit utanför och fotograferat men har ju aldrig varit inne i museet som ska vara så speciellt! Måste göras. Kanske i sommar. Jag har ju dessutom inte långt. Åker ju då och då till den kända lampaffären strax intill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli en tur till och gå med i den guidade turen inomhus, har hört att den var väldigt intressant.

   Radera
 3. Där har jag åkt förbi många, många gånger men av någon anledning har det aldrig blivit något besök. Dags att ta tag i detta nu i sommar.

  SvaraRadera
 4. Fascinerande! Om du gillar Grimeton så kommer du att älska Goonhilly Satellite Earth Station i Cornwall.

  SvaraRadera