Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-02-09

Folkets Park i Uddevalla

När man går in i Uddevalla Folkets Park hopar sig frågorna i huvudet. Samtidigt som man blir ganska (foto)exalterad över allt förfall blir man också lite sorgsen och undrar varför man låter en sådan här plats nästan mitt i Uddevalla förfalla på detta sätt?
Uddevalla.se skriver så här: Den ursprungliga parken känner vi inte mycket till. Såväl dansbana som omgivning var troligen av enkel karaktär. En andra dansbana, polketten, invigdes 1929 och Jazzen 1930. Den pampiga Terrassen byggdes 1930 och var det första bemödandet om den yttre miljön. Terrassen, utformad av stadsträdgårdsmästare Axel Hansen, är egentligen två mäktiga terrasser i huggen bohusgranit med planterade körsbärsträd.
Denna dansbana kallades Jazzen.

7 kommentarer:

 1. Å Tony! Nu nöp det i hjärtat. Min farmor bodde nästgårds och vi promenerade hit ofta när vi hälsade på hos henne. Gillar bilderna!

  SvaraRadera
 2. Men nu blir Gittan arg...hur kan man låta nåt så häftigt få förfalla? Skam till den som äger det! =(

  SvaraRadera
 3. Sorgligt. Det var bättre förr!

  SvaraRadera
 4. Oj inte roligt att se och ännu mindre roligt är...... att det är bara inte i uddevalla parken som har förfallit genom åren.
  Fina kulltur minnen som förfaller
  mvh micke

  SvaraRadera
 5. Ser att det inte bara är jag som blir upprörd över denna skamfläck. Har varit i Uddevalla bara en enda gång och hela staden - som jag såg den då - förmedlade precis det intrycket du visar med dina fina, men ack så sorgliga bilder idag. Ingen ändring där alltså.

  SvaraRadera
 6. Man får inte spä på myten om att Uddevalla Folkpark är bortom all räddning på grund av förfallet.
  Det är alls inga svårigheter ur byggteknisk synpunkt att återställa alla byggnader. Det svåra är att
  mobilisera den politiska viljan. // Mvh byggkonstruktör Bengt-Göran Ask

  SvaraRadera
 7. Myten kanske mest lever bland de runt Uddevalla, jag som är från Borås har inte hört om den. Men från en som inte lever i eller runt Uddevalla så hopas undringar och tankar om varför det blivit så pass förfallet som det ändå är särskilt som parken ligger ganska central till i Uddevalla.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!