Uno-X i Trädet

Dekalen på fönstret skvallrar om att det kan ha varit en mack här. Jag minns det dock inte, men så har jag inte heller varit mackspanare i så många år ;-)

Kommentarer

  1. Nej hu så tråkigt. Hur kan man låta gamla byggnader bli så här?
    Ska nu ta reda på var Trädet ligger. Det låter ju spännande.

    SvaraRadera
  2. Tycker byggnaden ser inte alls ut som en mack, den påminner mera om en gammal byskola - jag bortsett från dekalen då.

    SvaraRadera
  3. På 1960-talet inrymde byggnaden Valter Anderssons Speceriaffär, fast entrén till denna var på gaveln till vänster som vetter mot riksvägen. Lokalen ovan kan ha varit någon slags manufakturaffär vid den tiden. Senare, på 80/90-talet; typ gatukök inomhus...

    Om fotografen vänt sig om 180 grader (och befunnit sig på tidigt 60-tal) hade han haft gårdsplanen till gamla bryggeriet framför sig... och en ensam Gulf-pump som redan då var tagen ur bruk.

    I fastigheten alldeles till vänster om ovanstående fanns på 50-talet Gustav Linders Sport&Cykel(?)-affär, också den med en pump - kan ha varit Caltex...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tackar för informationen!

      Radera
  4. Så lite så... ;-) Himla intressant blogg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer