Hotell Gyllene Kärven i Herrljunga

Här inne satt Clark 1976 och lugnt drack en grogg efter ett bankrån i Göteborg, ovetande om att han var omringad av ett enormt polisuppbåd utanför Hotellet. Efter bankrånet i Göteborg hade han tagit sig till hotellet, och nu satt han alltså här och drack grogg i baren tillsammans med en hotellgäst.
- Jag har ett miljonföretag, sa hotellgästen.
- Jag har en miljon under bordet, replikerade Clark, och syftade på väskan med rånpengarna.
En stund senare rusar civilklädda poliser med dragna vapen in i restaurangen och griper Clark Olofsson. Det var andra gången Clark blev gripen i Sjuhärad, första gången var på Kurhotellt i Ulricehamn 1973. Kurhotellet är rivet sedan många år så någon dagsfärsk bild därifrån blir det inte.

Kommentarer

  1. Väggen med de olikfärgade glasblocken är ju bara så snygg!

    SvaraRadera
  2. Oj! Det visste jag inte. Precis som Gittan gillar jag glasblocken men också den enkla skylten BAR !

    SvaraRadera
  3. Där har man druckit mycket kaffe (och annat oxå). Kommer ihåg all uppståndelse runt händelsen. Den person han satt och drack med var en Herrljungabo som ägde en fabrik i samhället. Enligt ryktena skulle han blivit skitsur på poliserna som avbröt deras lilla fest.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.