28 december 2011

Affären i Kville

En vackert byggd affär i utkanten av den lilla byn Kville, 6 kilometer från Hamburgsund på väg 163. Stora skyltfönster och med mosaik i gröna nyanser och koppartak. Byggnaden känns lite udda i omgivningarna. Det ser ut som det varit en matvaruaffär, kanske någon vet bättre?
Vid fototillfället för någon vecka sedan då jag lite snabbt slängde upp kameran genom bilrutan, så missade jag att exakt kolla upp var affären låg. Väl hemma kunde jag dessutom inte se byggnaden utmed väg 163 på google maps heller. Så därför passade det bra att jag körde v163 på hemvägen från Tanumshede idag, och den låg precis där jag misstänkte, googlemaps satellit var inte riktigt att lita på denna gång, men från gatunivå syns den bättre :-)

5 kommentarer:

 1. Åhhhh! Tänk om det varit på min tomt den där affären låg!!!

  SvaraRadera
 2. Favör?

  Fö är det lätt att hålla med Gittan :-)

  SvaraRadera
 3. Har det varit ett modebutik skulle du passa perfekt Gittan ;-)

  Favör som i klädbutik! Vi hade har i Borås en klädbutik som hette Favör.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Ett gammalt inlägg som jag av en slump fann, och såg mig nödd och tvungen att kommentera så som född i Kville.
  Affären ligger i Kvilles sydöstra förorter :-D Platsen heter Sandliden, och jag tror att det ursprungligen byggdes som en Konsumaffär (Före min tid)
  Senare blev det en obunden livsmedelsaffär, läs lanthandel, med ett betydligt bredare sortiment än endast livsmedel och gick under namnet "Rogers Livs".
  Affären upphörde på 80-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för informationen!

   Radera