Rikstvåan i Falkenberg

Jag är nästan 100 på att detta har varit och fortfarande var en mack då jag var grabb, den mackliknande byggnaden ligger på Halmstadvägen 20 alltså gamla Rikstvåan då den gick genom Falkenbergs centrum.


Det kom en kommentar juli 2020:
"Byggnaden är uppförd som depå/mack 1930 vid denna tid gick järnvägen på baksidan av fastigheten och påfyllning gjordes från järnvägsvagn. Macken stängdes 1970 då den ersatts av en ny någon kilometer söderut som uppfördes ca 1968, denna är numera riven och ersatt av Falkenbergs högsta hus. Macken var en BP och har genomgått sanering 2002. Mvh Mikael ägare till fastigheten."

Kommentarer

  1. Rent spontant vid första titten ser det ut som en Texacomack från 1930-talet. Att det är en f.d bensinstation råder det ingen som helst tvivel om. Snyggt ställe!

    SvaraRadera
  2. Vi har ju sett nästan exakt likadana byggnader där det varit en mack från den tiden du skriver. Det skulle vara väldigt skoj att få fram en bild från då den var i drift. Jag tror att det t.o.m. var fungerande pumpar fram till mitten en 70-talet i vart fall i en typ av automatstation. Dock har jag nog aldrig tankat där på 70-talet, kanske därför jag är/var lite tveksam om det var en mack.

    SvaraRadera
  3. Halmstadsvägen 20 har varit bensinmack, marken är sanerad.
    Tyvärr har jag inte hittat något om bensinmärke som sålts där.

    SvaraRadera
  4. Bra Imperial58, då har vi konstaterat att det varit en mack. Nu skall vi bara försöka lista ut vilket bolag, Gp63 skriver Texaco så det stämmer säkerligen. hn.se hade lite info om mackar i Falkenberg förr i tiden men inget om denna.

    SvaraRadera
  5. Kent Schram/K-Märk Bilismens miljöer:
    Efter att ha hört mig för säget man att BP var det
    märke som sist bedrev mackverksamhet i byggnaden. Är dock tveksam om Det var BP som började sälja bensin här.

    SvaraRadera
  6. Har sett en exakt likadan mack vid infarten till Kalmar - är säker på att det var BP...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mikael Karlsson02 augusti, 2020

      Byggnaden är uppförd som depå/mack 1930 vid denna tid gick järnvägen på baksidan av fastigheten och påfyllning gjordes från järnvägsvagn. Macken stängdes 1970 då den ersatts av en ny någon kilometer söderut som uppfördes ca 1968, denna är numera riven och ersatt av Falkenbergs högsta hus. Macken var en BP och har genomgått sanering 2002. Mvh Mikael ägare till fastigheten.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.