Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2010-08-05

Riksfemman Göteborg - Härryda

Att man kallade Riksväg 40 för Riskväg 40 är nog känt för de flesta och man kan förstå varför. Före namnbytet till R40 hette den Riksfemman och gick då som nu mellan Göteborg och Jönköping. Man kan tanka upp bilen vid gasklockan intill Mårten Krakow gatan som sedan tar dig ut på E6/E45 eller som i vårt fall Riksväg 40. I Kallebäckslider tar man av mot Helenevik och vips är du inne på Riksväg 5. Vägen går ganska lugnt och rakt utanför Mölnlycke men strax efter samhället gäller det att hålla stadigt i ratten och en väl avpassad fart. Vägen slingrar sig mellan berget och sjön skarpa kurvor upp och ned. Från ca 2012 har Riksväg 40 utökats till Västervik.

De gamla rastplatsborden syns ännu till, ofta med en vacker vy över Landvettersjön.Så håller det på i någon mil tills du kommer fram till Landvetter.

Väl framme i Härryda korset kan du ta upp mot motorvägen eller Flygplatsen, men vi nostalgiker kör givetvis Riksfemman fullt ut! Som ni kan se av bilderna kan man förstå att Riksväg 40 kallades Riskväg 40 och att motorvägen var väldigt välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar