Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2010-08-17

Caltex i Brandstorp

Har rest förbi denna lilla byggnad några gånger och känt på mig att det kanske kunde ha varit en gammal mack, eller så var jag helt fel ute, det kanske bara var en extra fin väntkur för bussresenärerna i Brandstorp.

Idag hade jag ett ärende till Carlsteins Buss precis intill, tänkte jag skulle passa på att fråga hos dem om de visste vad det varit förr i tiden. Ägaren visste och försvinner in på kontoret och kommer ut med en inramad tavla med denna otroligt fina bild.


© Fotokopia med tillstånd av Carlsteins Buss.
Bilden som är från 1959 visar att byggnaden varit en Caltex-mack som var i Carlsteins ägo, extra skoj är också att på bilden syns Carlsteins bussverkstad och ett antal av deras bussar som troligtvis trafikerade upp mot Hjo och kanske ända ned till Jönköping. En buss är på väg söderut med påkopplad kärra. På bilden finns också en dagligvaruaffär och ett hus med post inhyst, dessutom en liten kiosk i vänsterkanten.
Kan det bli bättre för oss mack, motell och kiosk dokumenterare.
Och så bilder om hur det ser ut nuför tiden.Ett stort tack till Per Carlstein som hade vänligheten att ge mig en kopia av den fina bilden.

7 kommentarer:

 1. Kul,det är ju inte alltid man får så mycket info.Det har hänt en del sedan 1959.

  SvaraRadera
 2. Det var riktigt roligt att få en kopia. Lite lustigt är att det var samlat så mycket just i denna lilla korsväg. Inte mycket är sig likt utom några hus och just att macken stod kvar.

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget hade jag alldeles missat. Sitter och bläddrar i en Caltexkarta och surfar på nätet och hittade dessa fina bilder. Kul!
  Lyckad spaning du gjorde med att hitta gammal bild och allt

  SvaraRadera
 4. Kul att se igen. Man "hängde" mycket där i macken när den var öppen på 70 talet.
  /Christer

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren Christer.

  SvaraRadera