25 juli 2010

Skrea Motell i Falkenberg

Skrea Motell. Jag hade sökt med lupp och lykta i vägrenen på gamla E6 efter spår av Skrea Motell och inte hittat minsta krökta grässtrå efter Motellet, var det rivet? Ändå kan man säga att just Falkenberg har genom åren varit ganska välbesökt av mig och jag har rest förbi Motellet ett otal gånger t.o.m stannat för att ta en kopp kaffe bara för att “insupa” atmosfären i Restaurangen med långtradarchaffisar och resande och turister. Sedan klack det till i huvudet när jag reste på gamla E6:an in mot Falkenberg att denna sträcka är ju för sjutton “nybyggd” sedan kanske tidigt eller mitten av 80-talet. Den ännu äldre sträckningen av E6/kanske också Riksväg 2 gick några meter vid sidan. Så jag krånglade mig in på den delen och se där stod ett liten skylt om Motellet efter någon kilometer så där låg det ju! Skrea Motell skall vara Sveriges äldsta motell.
Till min förvåning var det folk där och själva “Motellet” var i drift. Inte mycket var sig likt inga rader av långtradare, husvagnsekipage, bilar vägen var öde. Förr var det en otrolig trafikintensitet här, särskilt under juli. Planen runt Motellet har utökats under åren som ni ser på bilderna.


Nu skall man inte glorifiera dessa gamla motell och vägkrogar de gånger jag var där var det ganska slitet och nästan lite sunkigt, en typisk vägkrog a ‘la 70-80-talet. Men så här i backspegeln minns man gärna bilden under vägen var målet och en kopp kaffe och en ägg/bacon-macka på en vägkrog var ganska trevligt, så tyckte i alla fall jag under mina första år som bilist.


4 kommentarer:

  1. Som vanligt ett trevligt inlägg! Tyvärr är Larsson dålig på att kommentera men jag kollar dina inlägg då o då!

    SvaraRadera