Mack & bilverkstad på väg 154.



Strax nordost om Ullared på riksväg 154 ligger denna sedan många år nedlagda mack och bilverkstad. Den ståtliga pelaren som höll bensinbolagsskylten står kvar. Kan en Texacoskylt ha passat? Jag har rest denna väg många gånger sedan 60-talet, men jag kommer inte ihåg vad det var för tapp/mack.

Kommentarer

  1. Finns en likadan pelare kvar vid Kung Rane i Svarteborg. På ett vykort från 1963 sitter en Caltex-skylt monterad. Nu sitter en Neste-skylt på pelaren, men inga pumpar finns kvar.

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren Stig. Vykortet skulle vara skoj att se!
    Jodå jag har varit där och förevigat 2010.
    http://kulturinatur.blogspot.se/2010/08/kung-rane-i-svarteborg.html

    SvaraRadera
  3. John Coxtolstoy18 mars, 2017

    En underbar byggnad! Det blir kryss i alla rutor här. Jag blir alldeles till mig. Bra ljus, också. Finfina bilder på dito mack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är vacker. Jag fick för många år sedan en kommentar (eller mail) från ägaren av lokalerna som berättade lite om macken. Hon berättade alla fakta men det var på en annan blogg jag hade, så jag slarvade bort alla fakta. Tanken hon hade då var att fixa till i macken invändigt.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer