Gatuköket Vägen under Vägen.

Vet inte vad Gatuköket kallades, men jag tror det var Annelundskiosken, några kallade det "Vägen under Vägen".



För motoriserade ungdomar under 70-80talen var detta gatukök populärt, mycket för att det var lätt att parkera bilarna. Det byggdes in i ett stort motorvägsfundament då motorvägen genom Borås byggdes i början på 70-talet. Hit åkte jag i mitten på 70-talet och köpte korv eller hamburgare när man blivit lite hungrig av att ströga runt i Borås. Här var det också bra att parkera bussen på 80-talet då jag snabbt ville ha en halv special för att stilla hungern innan de sena kvälls och natturerna började. Men nu verkar det vara slut med gatuköksepoken. Strax efter jag fotade Gatuköksskylten plockades den ned och gatuköket ser mer stängt ut nu än någonsin.

Kommentarer

  1. vem äger kiosken idag? är det kommunen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lokalerna ägs troligen av kommunen , men någon kiosk eller gatukök har inte öppnat igen.

      Radera
    2. Ok hade vart kul att öppna upp det igen och letat upp lite gamla menyer som dom hade förr

      Radera
    3. Under 70-80-talen var det väl den klassiska korvkioskmenyn vill jag minnas. Då var vi inte mogna för utsvävningar. En halv-special-grillad, pannbiff (senare hamburgare) med mos, en kokt i bröd, kanske vågade vi på oss 6 köttbullar med mos och lingon, men där gick gränsen ;-)

      Radera
  2. Var det en tidig drive in-resturang, eller gick man in och åt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen drive-in. Det var en vanlig gatukökslucka där du stod utanför och beställde det du ville ha. Senare under gatuköksperioden öppnade med en dörr då kunde man gå in och beställa och äta där när dett kom till kommer jag inte ihåg men efter ganska många år, kanske nån gång under 90-talet.

      Radera
  3. Måste ha varit svinkallt ibland på vintern (precis som vissa korvkiosker).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju så det var förr. Vet inte om du är från Borås men Särlakoket är ju kvar i liknande stil, bara det att den är fristående.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer