Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2010-05-15

Sjögrens i Taberg

Sjögrens Kiosk i Taberg, toppen på berget syns i bakgrunden. Vad det varit förr i tiden vet jag inte men kanske någon typ av kafé eller korvkiosk för lokalen var ganska stor och vid fototillfället var det en loppis som var på väg att avvecklades.

Uppdaterat 2016-07-26.

11 kommentarer:

 1. Snygg design på den här kiosken

  SvaraRadera
 2. För i tiden var det en serviebutik. Där det såldes godis, tidningar, tobak, frukt och lite mejeriprodukter. De var även ombud för Svenska spel.

  SvaraRadera
 3. Tack Anna för info och kommentar.

  SvaraRadera
 4. Sjögrens kiosk var ett guldställe på 70-/80-talet, när jag växte upp i Taberg. Dit cyklade man och köpte glass och smågodis, pappa köpte kvällstidningen och mamma köpte veckotidningen. De som rökte, snusade och spelade hängde också här. Det var lite av ett nav i samhället. Var det firardags så kunde man hitta nån present i form av chokladkartonger, kanske någon leksak mm och precis som Anna påpekat så fanns det också lite livsmedel. Som jag minns det så avvecklades verksamheten på 80- eller ev. 90-talet, då konkurrensen från de två butikerna (Konsum o ICA) nog blev för stor. Spelverksamheten och delvis även personalen (?) flyttade upp till ICA. Periodvis var det senare några olika former av butiker, bl a loppis och (tror jag) textil/inredning, som försökte använda lokalen. Därefter stod den, som det såg ut, tom och oanvänd. Nu är den sedan några år fixad/lite omgjord exteriört, men det är igenstängd och det är svårt att veta vad det egentligen är där idag. Ibland får jag för mig att den används som bostad?... men jag vet faktiskt inte. Jag saknar i alla fall den gamla hederliga kiosken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Peter för att du delgav några minnen och info om kiosken.

   Radera
 5. Nu är det ett asylboende där för cirka 7 st flyktingar . (y)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du ?

   Radera
 6. På 70-talet, när Sjögren själv hade kiosken så hade de ett tag en korvautomat. Den var hel fantatisk!! efter betalning så ploppade det ut ett bröd i en plaspåse, det surrade ett tag och sen kom det en varm korv i ett avlångt plaströr.
  Kommer fortfarande ihåg hur roligt det var!!!
  Kommer ihåg att först var det bara en lucka mitt på huset som man gick upp till, sedann blev kiosken en servicebutik med de dörrar som man ser på bilden, fortfarande med Sjögren i butiken.
  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för informationen. Vore kul att ha sett den där korvautomaten på kiosken. Såg en på museet på Husqvaraområdet.

   Radera

Tack för din kommentar!