Kiosken i Målsryd

Kiosken i Målsryd har legat här i många decennier, tills för 2-3 år sedan gick riksväg 27 två meter från kiosken. Strax bakom kiosken låg en liten fin välskött mack, jag kom för sent att dokumentera macken i drift, men har en bild på byggnaden som nu är riven.
Bakom skylten på taket finns en gammal rostig neonskylt, med stor säkerhet är det en Cloetta neonskylt. Foto 2012-03-14.

Kommentarer

  1. Jag tror att det är 58 år sedan.

    Idag på vägen söderut valde jag halvt avsiktligt att passera gamla hemtrakter.

    Jag var kanske fyra fem år och vi bodde i det nybyggda huset i Gånghester. Pappa och jag skulle åka till farmor och farfar i Sexdrega. Jag fick sitta i framsätet och pappa lovade att vi skulle stanna vid varje kiosk vi såg och köpa godis. I Målsryd där två landsvägar gick ihop till en låg kiosken där vi stannade. Jag minns inte vilket godis vi köpte men att jag ville ha en serietidning med Piff och Puff kommer jag ihåg. Tanten i kiosken föreslog Kalle Anka och jag minns att jag var lite besviken efteråt då det i just det här numret visade sig att mina favoriter jordekorrarna inte fanns med. Vi parkerade bakom kiosken och innan vi körde vidare öppnade vi godispåsen och jag bläddrade i min serietidning.

    Kiosken finns otroligt nog kvar och ser likadan ut även om det tydligen idag även säljs pizza i den. Den ligger där i Spetsen mellan vägarna som om tiden stått stilla och inget förändrats mer än våra matvanor. Pizza hade ingen hört talas om på den tiden.

    58 år senare kör jag vidare genom Sexdrega och tänker på pappa, farmor och farfar.

    SvaraRadera
  2. Tack för en fin kommentar.

    SvaraRadera
  3. Trevliga bilder. Vet du någon som har gamla bilder på macken?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer