Vid havet

En bild från juli 2021.
Här nedanför en bild från juli 1966. Kan man hyra badhytter/badstugor på Skrea strand i Falkenberg fortfarande. Det ser ut som de flesta är uppköpta och omgjorda och med inbyggda uteplatser och med prissummor på 7-siffriga belopp om du vill köpa en. 
Men på 50-70-talen kunde du hyra dessa över helg eller veckovis på sommaren. Stor som en modern friggebod samsades vi i dessa under sommaren någon vecka varje sommar. Här är det 1966 och vi har just hyrt en stuga, letat upp rätt stuga och låst upp dörren och mor och far vädrar madrasserna och städar innan vi flyttar in för en semestervecka. 
Ni som har varit på Skrea strand  känner till alla de där 100-tals badhytterna. Då såg alla i stort sett lika ut nu är de som sagt privata och tillfixade efter tycke och smak. Här står jag och ser fram emot en vecka med små bilutflykter, kanske lite bad eller bara gå runt på Skrea och kolla.

Kommentarer

  1. Som bondunge hade man ingen semester. Men i början på sjuttiotalet bodde jag och pojkvännen... numera maken.... I badhytt över ett par midsomrar.
    Så jag vet precis vad du menar. Var bara plats för sängar och något bord.... Måste väl funnits någon form av bänkspis och något kylutrymme...?
    Otroliga priser på sommarbostäder! Har tänkt på det då man gått genom sommarstugeområden, speciellt vid kusten. Vilka värden som finns här och så snvänds många av dem bara några månader ...eller veckor... på sommaren.
    Gick förbi badhytterna i Falkenberg för något år sedan. Tätt står de, men ser rätt fräscha ut.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag minns fanns det en liten del med bänkspis, någon stuga vi hyrde hade en lucka i golvet med ett cementrör ner i jorden/sanden som gav lite kyla.

      Radera
  2. Intressant Tony och fina bilder. Som barn tillbringade jag mycket tid i Frösakull, utanför Halmstad, eftersom min mammas moster hade en stor sommarstuga där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Låter som fina somrar.

      Radera
  3. Ytterligare ett härligt minne:-)

    SvaraRadera
  4. Fin sommarbild med molnen som bullar upp sig.

    SvaraRadera
  5. Alla har vi våra sommarminnen. Låter mysigt med badstugan. Mycket sommarkänsla i den övre bilden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det. Tycker också den bilden blev bra.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer