2018-04-21

Record Store Day

Idag den 21 april är det Record store day. Jag gick runt i morse och fotade byggnader eller platser där jag kommer ihåg att det fanns bra skivbutiker som jag gärna besökte på 70-80-talen. Numera finns vad jag vet inte en enda butik där du kan köpa en ny vinylplatta i Borås, trots att vinylen är på uppgång. Kan man ens köpa nya CD i Borås?
Som sagt här är mina bilder från idag, butikens dåvarande namn i samband med bilden. Kommer du ihåg andra nedlagda skivbutiker i Borås?


Ljudrummets välsorterade skivavdelning till höger om ingången. Ljudrummet var en stor hifi- och stereobutik där du kunde köpa allt från high end hifi till en liten portabel kassettbandspelare.


Skivspegeln var en renodlad och välsorterad vinyl- och CDbutik.


Domusvaruhusets skivavdelning var också välsorterad under 70-talet.


Klassiska Waidele musik hade en fin skivbutik som fanns om jag minns rätt redan från tidiga 60-talet (kanske även under 50-talet) när den lade ned kommer jag inte ihåg.


Skivhörnan fanns här i hörnet under 70-talet till tidiga 80-talet. Huset revs sedan och ersattes med detta.


Luxor Radio/TV hade en begränsad yta men med intressanta skivhyllor. Många udda Rock 'n' Rollplattor minns jag att jag bläddrade igenom. Minns att det fanns de flesta av Jerry Lee och Elvis plattor och mycket annat för oss som gillade 50-60-tals rocknroll. Huset är rivet och ersatt med denna gula lite tråkiga hus/fasad.
Här under min fars bild på Luxorbutikens neonskylt. Juldagen 1969.

1 kommentar:

  1. Ja tiderna förändras och vi med dem ! kom ihåg att ja köpte många av mina vinyler på obs varuhus (dåvarande coop då ja besökte stan ) musik avdelning som då hade en stort utbud av vinyler

    SvaraRadera