Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2017-07-15

Gästen Esther

Under denna bloggs 10-åriga historia kan jag nog säga att djurbilderna är lätträknade. Men nu kan jag lägga till tre exponeringar...Denna dam upptar större delen av dagarna här hemma just nu. Som nybliven "pensionatsvärd" är det ovant både för oss och Esther, det gäller att skynda långsamt och mest vara där för gästen.
För Esther var ett nytt ställe väldigt spännande, bara det här med två våningar och en öppen trappa var lite svårt att ta in. Men att fixa trapporna var inga problem och första dagarna var undervåningen favvoplatsen, där var det lite svalare och inte lika mycket nya ljud. Esther är innekatt och världen utanför är både spännande och ganska skrämmande och nu var även innevärlden det.
I förrgår stod ytterdörren öppen med ett "galler" i öppningen medans jag gjorde lite skötsel på bilen. Esther vågade sig inte upp från undervåningen på hela tiden, jag hade hoppats och trott att hon ville sitta i dörröppningen och kolla ut.
Om det berodde på att jag dammsög och tvättade bilen och att ljuden skrämde eller om världen verkade ovanligt påträngande genom dörren vet jag inte.
Men att sitta i fönstret när livet utanför pågår och hon har fin utsikt det går bra. Allt utanför är då väldigt intressant särskilt nu när hon är i marknivå och inte tre våningar upp som hon annars befinner sig.

Idag blir det vår fjärde dag ihop och nu börjar det fungera mycket bättre, nu ligger hon i fåtöljen bredvid oss på kvällen och nu finns det inga platser som är skrämmande här inne. Hon tar mer plats och vill gärna vara på höga punkter i hemmet. Igår gick det ganska bra att hålla henne en stund och hon t.o.m. låg i sängen vid fotändan under morgontimmarna, hon är mer gosig och kommer självmant nära oss. Det där med kattlådan och behoven då, inga problem det funkade från första sekunden.

/Pensionatsvärden

4 kommentarer:

 1. Åååå, det är så underbart härligt att ha en liten katt i huset! Och hon skulle nästan kunna vara en syster till sigge.

  SvaraRadera
 2. Det kommer nog att kännas tomt utan henne.

  SvaraRadera
 3. Vänta bara - om Esther får vara hos er ett tag kommer hon att ganska snart ta herraväldet och få er att känna att NI bor hos Esther!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det nog bli, kanske tur att vi bara har henne en vecka :-)

   Radera