Polaroid Supercolor 645

En Polaroid Supercolor 645. Direktbildskamera från 1986, jo faktiskt från 1986 då är i vart fall manualen tryckt.

Jag vill ju gärna ha något tidstypiskt som bakgrund, så varför inte Tina Turner's fold-out LP från 1989. Efter brytningen med Ike Turner kom Tina Turner tillbaka starkt som soloartist under åttiotalet med en rad hits. Att Polaroid överlevde 80-talet och en bit på 90-talet med sina dyra 8-10 bilders kassetter trodde jag inte.

Kameran var något överraskande laddad med en filmkassett med siffran 10 i den lilla displayen, t.o.m. blixtlamporna lyste då jag vek upp blixten. Spänd om det skulle komma ut en Polariodbild ur utmatningsspringan riggade jag upp min föregående Polaroidkamera som motiv, men tyvärr hände inget.

Kommentarer

  1. Tråkigt att det inte fungerade, är sugen på att testa min polaroid. Kan inte låta bli att le lite åt valet av Tina-bild och kompositionen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var lite tråkigt, tänkta i vart fal att det skulle komma ut en bild eftersom batterierrna uppenbarligen fungerade. Eller så var alla bilder tagna i.o.m. siffran 10 i displayen. Får kolla lite bättre i kassetten.
      Visst kunde jag lagt ned mer tid på lämplig bakgrund och komposition :-)

      Radera
  2. Trevlig pryl! Finns det film att köpa idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De som använde film SX70 finns en liknande film kallad PX70. Till denna Polaroid 645 med 600-film vet jag inte.

      Radera
    2. Jodå, det är bara att beställa!
      http://www.brunosbildverkstad.se/c/fotografisk-film/polaroidfilm-43/impossible-600-film/

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.