Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2014-03-22

Dagens Pecan

Hur många hatar dessa bilder på mat och fikastunder.... MÅNGA!
Jag har inte den irritationen över dessa matbilder, ännu får jag väl tillägga.
Nu var det inte för att visa mitt 11-fika jag tog denna bild utan för en annan orsak.
Vi är många farbröder som kanske ogillar att våra kära mackar blivit snabbmatställen och livsmedelsbutiker. Tiden att vara en station för motoristen är över, servicestation har fått en annan innebörd än på 50-60-70talen.
Då hade den personal kunnig att byta fläktrem eller glödlampa i ett nafs ute vid pumpen. Kolla oljan och till och med tanka åt oss och putsa rutorna under tiden.

Den tiden är förbi med nya bilars inkapslade motorrum och dataprogram som diagnostiserar din bil och då behövs inte den kunniga personalen längre.

Det är nya tider och fler än en gång har jag imponerats av våra bensinstationers personal, de kan växla mellan att hyra ut en DVD-film till att fixa en korv med bröd. Ta betalt för bensin eller hyra ut servicehallen eller fixa lite kinamat i en förpackning och kolla snabbtvättens program, baka bullar och brygga en kaffe-latte, m.m.
Spolarvätska, olja och diverse reservdelar är lokaliserade inne i ett hörn av stationen om de ens finns.

Men vill jag ha ett sprött och supergott PecanWinerbröd då vet jag var jag kan finns dessa... Nix, inte är det på mitt lokala konditori, utan på närmsta bensinstation just i blickfånget innanför entrén.
Det är så motoristen år 2014 vill ha det!

4 kommentarer:

 1. Jaha. Jag tänkte när jag läste att jag saknar både ordentliga mackar och hederliga konditorier när jag är ute och åker. Fast jag vet att mackarna har gott kaffe.

  SvaraRadera
 2. Nix, Larsson vill INTE ha det så - inte ens 2014! (fast liite praktiskt är det, fast bara lite).

  SvaraRadera
 3. Nesten som en bomerang fra det som var - Så er vi tilbake 100 år i tid, fra dengang lanthandleren hadde bensinpumpe utenfor butikken, der man også fikk nydelige wienerbrød i glassdisken, og var du god kund fikk du sikkert en kopp kaffe også.
  I dag er eneste forsjellen at den ene pumpa utenfor har blitt flere, men hjelp til olje sjekk og vasking av vinduer fikk du nok ikke da heller, da måtte man nok til verksted som i dag, men det kostet nok ikke tusen kroner (i Norge) og skifte hovedlys på en ny VW Golf...

  SvaraRadera