Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2013-07-06

Minolta Hi-Matic F

Jag börjar se det vackra i dessa gamla kameror, därför följde denna Minolta med hem och står nu på min hylla för analoga kameror. 3-4 stycken står där redan och jag hoppas det blir fler framöver.

P7056590

In 1972 Minolta released a new version of their Hi-Matic consumer rangefinder cameras, the HI-MATIC F, with the 38mm (f2.7) Rokkor lens. The Minolta Hi-matic F is an extremely light, compact, easier-handling camera that features a highly accurate electronic shutter, with speeds from 1/724 to 4 full seconds, and a coupled, superimposed-image rangefinder. The CdS EE system provides perfect automatic exposure in conditions where flash is not need­ed. Its flashmatic system switches on automatically when flash is attached and couples aperture to focus for accurate exposure adjustment throughout the flash range. Convenient signals visible in bright-frame viewfinder tell you when there is enough light for normal hand-held auto exposure without flash, warn you when to use a tripod or flash, and confirm when camera is switched over to flashmatic mode.

14 kommentarer:

 1. Visst är dessa kameror snygga. Själv har jag nyss hittat en likadan kamera som jag hade som ung - http://www.samlarkameror.com/KAMERABILDER/Ladkameror/kodak_six20_brownie_c.jpg

  SvaraRadera
 2. Just det, den kan man väl kalla en klassiker.

  SvaraRadera
 3. Härligt tony :) men dom ska användas oxå inte bara stå i hyllan å damma ;-)
  mvh micke

  SvaraRadera
 4. Det är dåligt med det numera :-)

  SvaraRadera
 5. Min första "riktiga" kamera efter en Instamatic, har fortfarande kvar den.

  SvaraRadera
 6. Min var en liknande modell av märket Petri

  SvaraRadera
 7. Fick ärva en Hi-Matic av farsan. Sålde den billigt för ett par år sedan. Kanske var dumt, men jag är ingen samlartyp.

  SvaraRadera
 8. Denna kamera i fungerande "ny"skick (med blixt och beredskapsväska) kostade 20 kronor på en secondhand. Uppfylls dessa kriterier om pris och skick och att det är ett relativt känt märke, då men bara då, kan den få följa med hem, och det händer inte så ofta :-)

  SvaraRadera
 9. Jag ärvde en exakt likadan kamera av min far när han bytte upp sig för många år sedan. Samlade ett tag på kameror, men sålde det mesta på Tradera för ett par år sedan. De enda jag sparade var min sista analoga kamera, en Minolta X-300, och farsans gamla Agfa Isolette.

  SvaraRadera
 10. Min första kamera var en lådkamera som min mamma hade när hon var ung. Den måste jag leta fram och ha i min hylla hemma, den hade ett fint läderfodral...

  SvaraRadera
 11. En sådan hade jag också. Ärvde den från mitt dåvarande jobb. Den blev stulen i New York och jag var hur ledsen som helst. Maken samlar också på analoga kameror:-)

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att det är charmigt med analoga kameror. Jag minns när jag fick min första, jag var 10 år, det är 16 år sen. Nu när jag var uppe hos min pappa och hälsade på så fick jag hans gamla systemkamera Pentax, som jag ska försöka få liv i =)

  Jag ska försöka följa din blogg! Har kikat runt och ser att du är en inspirationskälla till mitt fotande! Hoppas det är okej! =)

  Tack så mycket för din kommentar hos mig! =)

  SvaraRadera
 13. Skoj att du följer! :-)

  SvaraRadera