Konditori Fröjden i Stora Levene

Detta är ett äkta femtiotalsfik som på ett helt naturligt sätt bevarat inredningen från då man öppnade stället i början på femtiotalet. Kanske inredningen är ännu lite äldre då Konditoriet fanns på en annan plats tidigare.
Numera är det många fik kallar sig 50-talsfik, men det mesta i dessa är inköpt lull-lull och kitsch med nya prylar som man trodde att 50-talet hade.

Här var det inte glassigt och tillrättalagt utan förnyat i lagom takt. Man tar en kopp kaffe med en bulle, småkaka eller macka och sätter sig vid bord och stolar från 50-talet och samtidigt läser dagens tidning om eftersnacket om Elfsborg's Guld eller den senaste veckotidningen.
Här satt 4 damer vid ett bord och pratade över en kopp kaffe, de såg lite förvånade ut då jag tog fram kameran och började fotografera. Några arbetare släntrade in för en fika och en macka.

Att ägarinnan skrattade förvånat över att jag sa att - "Det är ju nästan gratis" när hon ville ha 24 kronor för kaffe och kanelbulle med påtår och tretår, tolkar jag som att det var ett helt naturligt pris här i trakten. Konditoriet i St. Levene.









Kommentarer

  1. Snakk om gjennomført stil! Flotte bilder som alltid, Tony:)

    SvaraRadera
  2. Mysigt ställe verkar det som......gillade deras reklam skyltar på disken kul att dom är kvar och ja ser att dom heter damsugare med inne i kylen fortfarande.......... som dom alltid har gjort :-)
    mvh micke

    SvaraRadera
  3. Vilka ställen du hittar!! Nu vill jag åka hit, har ingen aning om var Stora Levene ligger, måste kolla detta. Kan ju gissa ungefär var om man nu snackar Elfsborg...:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.