Fiket i Gränna

Ett fikastopp på femtiotalsfiket i Gränna. Ganska trevlig genuin 50-tals miljö med utplacerade prylar från den tiden. Gott kaffe, men ganska smaklösa "arbetarmackor" med stekt ägg och falukorv till priset av 76 kronor, under lågsäsong. Prismässigt lite väl mycket för en Boråsknalle. Men väl värd en blänkare för de som reser gamla Riksettan genom Gränna. 1972 var året då E4:an utökades till motorväg med dragning öster om staden och äntligen slapp Grännaborna ha all trafik på den smala passagen genom Gränna.
bider från 2010-09-24

Kommentarer

  1. Ganska otroligt att tänka sig all den trafiken på den smala gatan genom staden.

    SvaraRadera
  2. Ja det är svårt att förstå. För trångt var det även 1979-81 när jag körde SJ veckoslutsbuss Borås - Stockholm. Då körde vi ned vid Gyllene Uttern genom Gränna och vägen bort mot Ödeshög där den nya motorvägen på den tiden slutade. Hållplatsen i Gränna var mitt i centrum på det sluttande torget där skulle vi skulle köra upp med bussen. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer