Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2012-05-15

Badis i Fjällbacka

Här lunchade Ingrid Bergman och här trängdes sociteten. Det var 1960-tal, och Badis i Fjällbacka var Top of the Pops.
text från Jörnmark

9 kommentarer:

 1. Lite luggsliten nu måste jag säga. Fjällbacka - ja är inte det huvudort för Camilla Läckbergs (eller om det var den andra tjejens) deckare?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luggslitet ja, men karaktär och själ JA! Man borde rusta upp stället i ursprungligt skick, och kanske använda som galleri eller konferenslokal, gärna med möjlighet till nattklubb på sommaren xå. Men tyvärr väljer man troligtvis riva och bygga lägenheter till privatpersoner istället, vilket är skandal, då det inte finns många sådana här ställen kvar längre i Sverige. Varbergs strandhotell bevarar man till viss del iaf - man har insett dess kulturvärde.

   Radera
  2. oups inte varbergs, marstrands ska det va

   Radera
 2. Det är väl Läckbergs ort

  SvaraRadera
 3. Vilket läckert ställe!! Ännu en övergiven plats??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall var övergivet.

   Radera
 4. Trist sorti..Her har jeg firat mittsommar mange ganger, husker også vi var mye på takbaren til stora hotellet og flere danseaftner på "grøna lid"(?). Fjellbacka var "inn stedet" på Bohuskysten i mange år, men Strømstad tok over efterhvert, i dag har jeg blitt så "voksen" at jeg ikke vet hvor det er "inn" lengre. fine foto!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi "gamle" får numera hålla oss till att fotografera det som en gång i tiden var inne.

   Radera
  2. Detta gamla ställe måste ju räddas, och det nu innan det är försent. Se på badhotellet i Marstrand, som man nu måste delvis riva, men en del kommer att få vara kvar. Hitta ny verksamhet, o rädda detta anrika ställe till eftervärlden!

   Radera