Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2007-06-27

The Comeback


...sommaren 1968, det har nu gått 8 år sedan Elvis senast sjöng inför en levande publik. 60-talets ändlösa antal filmer var nu på väg att upphöra, mycket för att Elvis var utless på detta, han ville ånyo möta en publik. Överste Parker ville att Elvis skulle fortsätta filma, mest för att det filmerna drog in mycket pengar. Tanken var att filmerna skulle vara fansens enda chans att få se Elvis någorlunda "live". Men Elvis ord vägde tyngst i det långa loppet.
Så den 27 juni 1968 var det äntligen dags i NBC TV special i Burbank studios, 200 personer hade lyckats få tag på biljetter till denna historiska inspelning. Elvis skulle uppträda i en boxningsringsliknande scen med publiken runt sig på 3 sidor och med orkestern på den fjärde. Repetitionerna hade gått bra, men Elvis var otroligt nervös "Vad händer om de inte gillar mig, tänk om de skrattar åt mig" var de ord han sade, strax innan de släppte in publiken.
Elvis gick in bakom kullisserna och väntade medan de slussade in publiken, när alla satt sig kom producenten Bob Finkel in på scenen och flyttade de vackraste kvinnorna närmare scenen. När allt var klart tar han mikrofonen och annonserar "Ladies and Gentlemen... Mr Elvis Presley" Elvis kommer in på den vita scenen och sträcker sig efter gitarren som Charlie Hodge håller, han är helt klädd i svart läder, polisonger och bakåtkammat svart hår, han höjer armen, bandet kör igång med Hound Dog, pojken från Tupelo var tillbaka, de kände det och han kände det. Han tog igen alla dessa bortkastade år, "It's been a long time, baby"...
Den 3 december 1968 visades denna legendariska tv show för första gången.
Kan räknas till en av Elvis milstolpar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar