Difficult Roads Often Lead To Beautiful Destinations

2007-01-27

När discon var inne

Brukar ta en sväng till Bibloteket någon gång per vecka. Idag stötte jag på en bok om Diskoteken i Sverige under 60-90-talen. Som handlade om kända diskotek och DJ's, musiken, företeelser och modet, m.m.
Nu lånade jag inte hem boken men jag fotade av dessa bilder som litet smakprov.Något faktafel fanns... som texten till bilden ovan. De gånger jag drack mellanöl kom det inte ur en VAT69 Whiskey flaska.De diskotek jag var på under 70-talet hade tyvärr inga GoGo-dansare.Av kända DJ's fanns ju bl.a. Clabbe och Sydney som avhandlades men även idrottsstjärnor och kändisar som agerade DJ. Sedan stötte jag på bilden här under till vänster...

... och denna bild på en DJ satte igång minnet, visst sjutton!

Denne kände DJ fick jag själv "DJ:a" åt en gång på 70-talet hemma hos mig på fest, på bilden tillsammans med min blivande fru.

Det verkade som han tyckte jag skötte mig i urvalet av mina discovinyler.
Här vid sidan en interiörbild från 1973 av det relativt nybyggda danspalatset mitt i Borås - Midas Restaurang och Diskotek.


Ricky Bruch var en populär DJ på 70-talet, på bilden tillsammans med om jag kommer ihåg rätt Anna Bergman. Under 80-talet blev diskoteken mer av Miss Wet T-shirt och andra modelluppvisningar och om detta och vad som hände under 90-talet vet jag inget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar